Afgelopen week heeft Vrij en Sociaal Nederland een update uitgebracht van het 5 punten plan inzake de Corona aanpak. Ons GreenTeam komt 2 wekelijks met inspirerende en vernieuwende inzichten hoe zaken anders aan te pakken. Vanuit onderbouwing, gezond verstand en praktische oplossingen. Momenteel komt dit neer op een vrijwel tegengesteld beleid dan het huidig gevoerde beleid van ons kabinet. In vrijwel alle maatregelen;

 1. In de beginfase van de crisis een korte, intelligente lock-down vanuit het voorzorgsprincipe en streven naar groepsimmuniteit. Hierin zaten wij op eenzelfde aanpak voor de periode van maximaal 3-6 weken.
 2. Vervolgens zouden wij uit willen gaan van vertrouwen in de zelfstandige, verantwoordelijke mens. Sinds het verlengen van de noodverordeningen is er slechts een agenda van angst, dwang en controle.
 3. Een open communicatie met een eerlijke, transparante en consistente boodschap. Het huidige kabinet komt voortdurend met wisselende en slecht onderbouwde boodschappen. Om deze te verkopen worden zelfs marketing- en communicatie bureaus en influencers ingehuurd.
 4. Uitgaan van heldere, meetbare en onafhankelijk toetsbare criteria en eenduidige doelstellingen ter ondersteuning en onderbouwing van de maatregelen. Het huidige beleid is gebaseerd op een zeer sensitief ingestelde PCR test, waarvan de Tweede Kamer coalitie geen nader onderzoek wil inzake de representativiteit. Tevens worden positieve testresultaten besmettingen en besmettelijken genoemd, wat feitelijk onjuist is.
 5. Vanuit het feit dat testen noodzakelijk kan zijn in bepaalde gevallen kiezen wij voor minder maar specifieke (adem) testen, welke anoniem afgenomen worden, aangevuld met een sensitieve test bij een positieve uitslag ter controle. Zeker in ziekenhuizen en verpleeghuizen zal dat het verzuim sterk terugdringen en de bezetting op peil houden evenals het aantal Corona “verdachten” sterk terugdringen waardoor deze geen specifieke corona zorg nodig hebben.
 6. Wij gaan voor interactie met de doelgroepen en kwetsbaren met een specifiek en gedifferentieerd beleid in plaats van het creëren van honderdduizenden sociaal maatschappelijk, psychische en economische niet-Corona slachtoffers. Het beleid is niet proportioneel en zeer schadelijk voor de samenleving. Wij gaan dus met de kwetsbare groepen in gesprek om oplossingen te bespreken in een open samenleving.
 7. Wij gaan het beleid afstemmen in een brede maatschappelijke vertegenwoordiging in plaats van enkele virologen, een OMT en een zelfbenoemd Red Team.
 8. Wij gaan voor onafhankelijke integriteitstoetsing van alle deelnemers aan dit beleid op onderlinge (zakelijke) dwarsverbanden.
 9. Wij staan voor de privacy, het recht op lichamelijke integriteit en het medisch geheim voor alle burgers in plaats van het pushen van gezondheidsapps, social credit systemen en het online registreren van alle privé activiteiten van de burger.
 10. Wij gaan primair focus geven aan behandeling, medicatie, preventie en het versterken van het immuunsysteem van de kleine groep kwetsbaren in plaats van het pushen van vaccins welke niet getest zijn en een gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren.
 11. Wij stoppen per direct met alle vormen van medische en gedragsexperimenten op de bevolking inzake mondkapjes, avondklokken, lock downs, sluiting van sociale en culturele activiteiten en horeca.
 12. Wij adviseren om tijdelijk uit de WHO te stappen, een eigen beleid te voeren en een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de eventuele corruptie en agendakaping in de top door de vaccin business en China.
 13. Wij willen een parlementaire enquête naar het huidige gevoerd beleid en de consequenties hiervan.
 14. Wij willen het opheffen van alle vrijheids- en grondwettelijke beperkingen in wetgeving waarin de reguliere democratische principes niet worden gehanteerd.
 15. Wij willen anti censuur wetgeving en onderzoek naar de werking van en dwarsverbanden met de huidige media inzake het in de pas lopen met het beleid en het framen en blamen van andersdenkenden.
 16. In de afgelopen 9 maanden is het debat in Nederland gepolariseerd en wordt anders en kritisch denken steeds minder op prijs gesteld door dit kabinet. Dit beleid is zichtbaar in de wijze van omgaan met demonstraties, nieuwe wetgeving inzake “nepnieuws”, het blokkeren van social media accounts, het opnemen van de enige waarheid van de WHO in de algemene voorwaarden van de grote social media bedrijven, opmerkingen van Kamerleden dat de kritiek nu maar eens afgelopen moet zijn, dat kranten het RIVM een beetje heel moeten houden, tijdschriften niet gewenst zijn en eigenlijk verboden moeten worden en tot slot dat de encryptie in onze privé berichten moet worden opgeheven.

Naast het feit dat het huidige beleid zeker niet legitiem en niet proportioneel is mogen subsidiaire oplossingen (andere mogelijke oplossingen met minder verstrekkende gevolgen) blijkbaar geen geluid krijgen. Deze worden nu op vorm en persoon aangevallen in plaats van naar elkaars argumenten op inhoud en argumentatie te luisteren.

Vrij en Sociaal Nederland gaat uit van principes voor de rechtstaat en de vrijheid van meningsuiting, hoe lang de tenen ook kunnen zijn.

Vanuit onze basis principes;

 • Verbonden, vrij en menselijk
 • Overheid voor de burger en meedoen
 • Zelf sturen

We zullen op korte termijn dus weer moeten gaan werken aan;

 • Een veilige en vrije toekomst voor onze kinderen
 • Echte en directe democratie
 • Banen creëren en ondernemerschap stimuleren
 • Puinruimen van het politieke beleid en mismanagement

Voor een vrij en sociaal Nederland! Voor iedereen, niemand uitgezonderd! Waarin we weer gewoon normaal gaan doen. Vanuit het gezond verstand en praktische oplossingen.

Bas Filippini

Partijleider VSN

Door nieuwe voorwaarden van social media platforms is het lastiger om snel bereik op te bouwen.
Hoe kun je Vrij en Sociaal Nederland helpen?

* Like, maar VOORAL-> DEEL ONZE BERICHTEN OP FACEBOOK
https://www.facebook.com/vrijensociaalnederland
* Nodig mensen uit voor de wekelijkse ZOOM: Donderdag 19:50
Je vindt de ZOOM sessies onder Events op de Facebook pagina
* Volg en retweet ons op Twitter: http://twitter.com/vrijensociaal
* Word lid of doneer via www.vrijensociaal.nl
* Meld je aan als vrijwilliger via www.vrijensociaal.nl

 

 

Winkelwagen
There are no products in the cart!
Continue Shopping